Turism si excursii Cazanele Dunarii

Ce puteti face la Cazanele Dunarii? Plimbari cu barca pe Dunare, partide de pescuit, drumetii in Parcul National “Portile de Fier”, chipul lui Decebal, Manastirea Mraconia, sunt doar unele dintre atractiile zonei cunoscute sub denumirea de Cazanele Dunarii.
La cazanele Dunarii, fluviul strabate cea mai ingusta si cea mai grandioasa zona din Defileu. Din Orsova se poate ajunge in Cazanele Dunarii cu masina si urmand indicatoarele spre Moldova Noua si Dubova. Dupa 25 km veti intra in defileu.
Se poate ajunge de asemenea si cu barca la Cazane. Soseaua care traverseaza defileul este marginita pe o parte de ape repezi ale Dunarii si pe cealalta parte de dealuri abrupte.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile Despre laleaua de CazanePestera Veterani de la Cazanele Dunariisi Pestera Veterani sanctuarul lui Zamolxe.

Turism si excursii Cazanele Dunarii

Cei care ajung in aceasta zona vor trebui sa stie ca sunt mai multe posibilitati de relaxare si de cazare. Puteti sa petreceti timpul liber facand plimbari cu barca in Cazanele Mari, traseu care include si vizitarea pesterii Ponicova si a grotei Veterani, dar si in Cazanele Mici unde puteti sa admirati golful Mraconia. Se poate vedea chipul lui Decebal sculptat in stanca.
Ambarcatiunile au o capacitate intre 10 si 14 locuri si pot sa fie luate de la poalele stancii unde este Chipul lui Decebal, mai exact de sub podul care traverseaza Dunarea. Pretul pentru o calatorie variaza intre 25-35 de lei de persoana. Lungimea traseului este de 8,5 km si timpul mediu de parcurs este de 2 ore.
Turistii au posibilitatea de a parcurge trasee montane marcate corespunzator care duc la privelisti incantatoare aflate deasupra Dunarii in Ciucarul Mare si Mic.
Pensiunile din zona pun la dispozitie si pontoane pentru pescuit si agrement nautic, barci de pescuit sau de croaziera, si impatimitii sporturilor nautice pot sa inchirieze salupe de agrement, banane si echipament de ski nautic. De asemenea se pot inchiria si biciclete pentru o plimbare in zona.