Pescuit si croaziera la Cazanele Dunarii

Dunarea este al doilea fluviu ca si marime de Europa (primul fiind Volga). Dupa ce izvoraste strabate drumul spre varsare prin 8 tari si strapunge o multime de bariere montane. Intra in tara noastra atingand recordul de a avea cel mai lung defileu din Europa.
Cel mai frumos este vara. Va puteti bucura mai mult de natura atunci cand totul este inverzit. Un real spectacol in aer liber unde eroina principala, Dunarea, isi continua lupta cu muntele. Cazanele Mari si Cazanele Mici fac parte din Rezervatia Naturala Portile de Fier si se intinde pe o suprafata de 215 hectare. Zona turistica este de doar 50 km de la Svinita la Orsova. Este una din cele mai spectaculoase destinatii aflate in Romania.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile atractii turistice la Cazanele Dunariicroaziera la Cazanele Dunarii si Cazanele Dunarii, miracolul de pe Dunare.

Pescuit si croaziera la Cazanele Dunarii

Dupa ce parcurgeti cei 3 km in Cazanele Mici, pe parte de langa Dunare este o placa comemortativa denumita Tabula Traiana, ridicata pentru victoria din anul 105. Alaturi, parcarea este plina pentru ca pe cealalta parte, la intrarea in Golful Mraconia se afla statuia lui Decebal sculptata in stanca.
Aceasta este cea mai mare sculptura din Europa si se vede perfect si de pe malul sarbesc. Se numeste Decebalus Rex si este impresionanta. Avand cu 8 m mai mult decat Statuia Libertatii si cu 17 m mai mult decat monumentul din Rio de Janeiro, cu 7 m mai mult decat Colosul din Rhodos. Aceasta statuie se integreaza perfect in peisaj. Turistii fac fotografii cu acest monument. Trebuie sa aveti grija pentru ca in aceasta zona Dunarea se adanceste pana la 75 de m si curge vijelios printre munti. In rest avem acelasi peisaj pe care l-a avut si Traian acum 2000 de ani, mai putin scupltura.
Cazanele mari se intind pe o lungime de 4 km. Se gaseste peste tot cazare in aceasta zona si multe unitati de cazare sunt la standarde Europene. Cei care doresc sa petreaca si cateva ceasuri pe Dunare pot sa cumpere excursii in Orsova cu salupa si uneori se poate chiar si din Golful Mraconia cu ambarcatiuni ceva mai mici. Pretul va fi diferit in functie de durata calatoriei dar si de tipul de ambarcatiune.
Daca vreti sa invatati cate ceva din istoria noastra se pot face 2 opriri la cetatile de pe malul Dunarii: Tricula si Drencova.