Obiective turistice Cazanele Dunarii

Cetatea Trikule a fost construita in secolul XV cu scopul de a opri expansiunea turcilor care doreau sa cotropeasca vestul. Cetatea este reprezentata de 3 turnuri aflate pe malul stang al Dunarii. Acestea sunt puse in forma de triunghi cu un varf ce pare ca inteapa Dunarea. In fiecare colt al triunghiului se afla cate un turn de 10 m inaltime. Lungimea dintre turnuri este urmatoarea: latura paralela cu Dunarea are 20 de m iar celelalte doua cate 40 de m. pentru ca cetatea Trikule a fost inundata in momentul in care a fost amenajat lacul de acumulare in prezent mai pot sa fie vazute numai doua turnuri pentru ca al treilea apare numai cand nivelul apei scade mult. Numele cetatii provine din limba turca unde kule insemna turn. Daca vreti sa vizitati aceste obiective este recomandat sa gasiti cazare in Defileul Dunarii.

Manastirea Miraconia se afla in zona Cazanelor de pe Valea Mracunei. Aici pana in 1969 se afla o veche manastire denumita si Mracunia ce a fost inghitita de apele de la hidrocentrala. Localnicii au numit-o manastirea de sub apa pentru ca este vizibila numai cand Dunarea scade mult si cand ruinele pot sa fie observate. Manastirea se mai numea si Manastirea din Ogradena Veche si Manastirea din Valea Dunarii. Primul nume vine de la o localitate care este in zona si care a fost si ea luata de apa.

La peste 30 de ani de la acest eveniment, cu ajutorul Mitropolii, manastirea a fost construita din nou. Chiar daca lucrarile au inceput din anii 1992 acestea s-au terminat in 2000 iar constructia finala este facuta din caramida.