Dunarea la Cazane – un peisaj de vis

Cel mai frumos la Cazanele Dunarii este vara. Va puteti bucura mai mult de natura in momentul in care totul este inverzit. Un adevarat specacol in aer liber in care eroina principala este Dunarea, care continua sa lupte cu muntele, de sute de ani. Cazanele Mari si Cazanele Mici, fac parte inca din anul 1980 din Rezervatia Naturala Portile de Fier si se intinde pe o suprafata de 215 hectare. Zona turistica are doar 50 de km, incepand de la Svinita si terminandu-se la Orsova. Este una din cele mai spectaculoase destinatii din tara noastra si este de cele mai multe ori denumita Dubrovnikul Romaniei.

Dupa ce ati parcurs 3 km cat au de fapt Cazanele Mici, pe partea cu Dunarea se afla o placa comemorativa numita Tabula Traiana, ridicata de cativa ani in cinstea victori din 105. Alaturi parcarea este plina, deoarece pe partea calalta, la intrare in Golful Mraconia, se afla semet la hotarul tarii ultimul rege dac, decebal cel priceput in ale razboiului.

Aceasta este cea mai mare sculptura din Europa si se vede foarte bine de pe malul sarbesc. Este numita Decebalus rex si e impresionanta avand 55 m inaltime si 25 m latime.