Croaziera la Cazanele Dunarii

Pensiunile din aceasta zona va pun la dispozitie pontoane pentru agrement nautic si pentru pescuit, barci pentru pescuit sau barci de croaziera, si impatimitii sporturilor nautice pot sa inchirieze salupe de agrement, echipamente de sjy nautic sau banane. De asemenea, puteti inchiria biciclete pentru plimbari relaxante in zona. Exista mai multe oferte de cazare in aceasta zona.

In apropiere de golful Mraconia se poate vedea pe stanca statuia lui Decebal, care are dimensiunile de 55 m inaltime si 25 m latime. Statuia este de 3 ori mai inalta decat Colosul din Rodos, insa e cu 6 metri mai mica decat Statuia Libertatii. Ideea de a construi aceasta statuie ii apartine omului de afaceri Iosif Constantin Dragan si a durat in jur de 10 ani pentru ca sculptorii sa o finalizeze. Realizarea acestei statui a costat in final peste un milion de dolari. Executarea lucrarii a avut loc sub conducerea sculptorului Florin Cotarcea si s-a realizat in ciuda pericolului pe care il reprezinta inaltimile, viperele si caldura.

In apropiere de Chipul lui Decebal se afla si Manastirea Mraconia, ridicata in locul  unui punct de observatie si de dirijare a vaselor pe Dunare. Relieful din aceasta zona nu permite si trecerea mai multor vase in acelasi timp si de aici a aparut si necesitatea unui punct de dirijare si de observare. In Cronica din anul 1829 se aminteste ca manastirea a fost parasita in anul 1453 de calugari din cauza incursiunilor turcesti, si ca nu se stie cand a fost de fapt construita aceasta manastire.