Ce poti face la Cazanele Dunarii?

Ce puteti face la Cazanele Dunarii? Plimbari cu barca pe Dunare, pescuit, drumetii la Portile de Fier, puteti vedea chipul lui Decebal, Manastirea Mraconia si acestea sunt numai cateva din atractiile zone cunoscuta sub numele de Cazanele Dunarii.

La Cazanele Dunarii fluviul strabate una din cele mai inguste si mai grandioase zone din Defileul Dunarii. De la orsova puteti sa ajungeti in Cazanele Dunarii cu masina si veti ajunge dupa 25 de km in defileu. De asemenea puteti sa ajungeti la Cazane si cu ambarcatiunile care pleaca in mod regulat din Orsova. Soselele care traverseaza defileul sunt marginite pe o parte de apele repezi ale dunarii si pe cealalta parte de dealurile abrupte. Daca va uitati pe internet gasiti neumarate oferte de cazare la Cazanele Dunarii.

Ce puteti face la Cazanele Dunarii. Puteti sa faceti plimbari cu barca si puteti vizita pesterile. Cine ajunge in aceasta zona va trebui sa stie ca sunt nenumarate posibilitati de cazare sau de relaxare. Puteti petrece timpul liber facand plimbari cu barca in Cazanele Mari iar traseul va include si vizitarea pesterilor Ponicova si a Grotei Veterani, iar in Cazanele Mici poate sa fie admirat golful Mraconia si poate sa fie vazut si chipul lui Decebal sculptat pe stanca.

Ambarcatiunile au o capacitate de 10 – 14 locuri si pot sa fie luate de la poalele stancilor unde se afla chipul lui Decebal, mai exact de sub podul cate traverseaza bratul Dunarii. Pretul calatoriilor variaza intre 25 si 30 de lei de persoana iar lungimea traseului este de in jur de 8.5 km timpul mediu ce poate fi parcurs fiind de 2 ore.

La Cazanele Dunarii puteti sa faceti trasee montane prin Parcul Natural Portile de Fier. Turistii pot sa parcurga traseele montane marcate corespunzator care ii duc la cele mai incantatoare privelisti pe care le puteti avea deasupra Dunarii de la inaltimea Ciucarului Mare sau Mic.

Pensiunile din zona va pun la dispozitie pontoane de agrement nautic si de pescuit, barci pentru pescuit sau de croaziera, si cei impatimiti de sporturile nautice pot sa inchirieze salupe de agrement, vanane, echipamente de sky nautic. De asemenea aveti si posibilitatea de a inchiria bicicelte pentru plimbari relaxante in zona.