Cazanele Dunarii, frumusete si grandoare

Ne-am gandit ca un articol interesant ar fi despre ceea ce se poate face la Cazanele Dunarii, un important obiectiv turistic al tarii noastre.

Acest subiect a fascinat si a inspirat poeti, muzicieni, calatori si fotografi.

Dunarea, grava si tulbure, este al doilea fluviu ca si marime din Europa, dupa Volga, si izvoraste si strabate in drumul ei spre varsare 8 tari, si strapunge mai multe bariere montane, reusind in tara noastra sa atinga si recordul de a avea cel mai lung defileu existent in Europa, mai exact un defileu de 134 km.

Am avut sansa sa mergem in fiecare an la cazane si putem spune ca le-am vazut din toate partile si dinspre moldova noua si dinspre Orsova. Ne-a placut mai mult cea de a doua varianta iar pentru cei care urmeaza sa viziteze zona pentru prima data recomandam ca la Eselnita sa traga bine aer si sa isi pregateasca aparatele de fotografiat pentru ca ceea ce urmeaza ii va impresioan in mod sigur.

Puteti merge cu masina, si puteti sta cu cortul in Satul de Vacanta Mraconia sau puteti gasi cazare in zona.

Pe timpul iernii zona este la fel de frumoasa ca si vara. Pescarii ies cu barcile in larg si vand peste gata congelat. Sfideaza gerul si incearca sa reziste, incalzindu-se la focul pe care il fac in bidane de tabla pe barca. Imaginea va fi cu siguranta una care va va urmari mult timp.

Cel mai frumos este insa vara. Te poti bucura mai mult de natura cand totul e inverzit. Un adevarat spectacol in aer liber in care Dunarea este eroina principala.